Chalet Totaal Chalets & Stacaravans

T 0161 – 76 35 23 │ E info@chalettotaal.nl

    

 

Vrije kavels in Zeeland

Op zoek naar een mooi plekje in Zeeland?

Zeeland, een land in zee. Zeeland heeft in totaal 650 kilometer aan kustlijn, het water is overal dichtbij. De rust, de ruimte, je komt hier tot jezelf. Dat zijn nog maar een paar redenen om naar Zeeland te komen.

Vrije plaatsen aangeboden via Chalet Totaal:

Diverse plaatsen op Camping Orisant te Colijnsplaat:
Camping Orisant is een super uitvalsbasis voor mooie uitstapjes naar maritieme plaatsen, historische steden ook net over de grens, brede stranden en diepe bossen.

Op deze familiecamping aan de Oosterschelde (met eigen strand!) zijn diverse plaatsen beschikbaar.
De camping is het gehele jaar geopend en uw viervoeter mag mee!

http://www.orisant.nl

Ook zullen er binnenkort kavels vrij komen op Camping de Duinhoeve en Caravanpark ’t Torentje, beiden in Burgh-Haamstede.

Heb je interesse? Neem dan contact op met ons op telefoonnummer  +31 (0)161 763523

Uitbreiding Recreatiepark ’t Zand te Alphen (NB)

Sfeervolle luxe kavels in een geweldige bosrijke omgeving
Rust, ruimte en één zijn met de natuur bij Recreatiepark ’t Zand
Beleef zomer en winter plezier van uw chalet

Vandaag zijn op Recreatiepark ’t Zand in Alphen (Noord Brabant) nieuwe chalets geplaatst! Prachtige kavels tussen de bossen.

Buitenleven in het groen is goed voor de gezondheid. Bij Recreatiepark ’t Zand weten ze dat al lang. Het is genieten in de mooie natuurlijke omgeving die Recreatiepark ’t Zand te bieden heeft. In een eigen chalet op één van de bosplaatsen kunt u het hele jaar optimaal vakantie vieren. Deze luxe bosplaatsen in het uitbreidingsgebied ‘Bosch Staete hebben een grootte van ca. 400 m².

Heeft u interesse in het plaatsen van een chalet op het park? Er zijn nog enkele kavels beschikbaar! Bij de ingang van het uitbreidingsgebied ‘Bosch Staete’ is een showmodel geplaatst, welke u kunt bezichtigen.

Indien u een afspraak wilt maken kan dit via de receptie van het park: 013-5081746 of info@tzand.nl

 

Vocht in uw chalet

Stoken + ventileren = minder vocht

Uw gekochte chalet is houtskeletbouw. Hierdoor zult u meer moeten ventileren dan steenbouw. Waterdamp hoopt zich snel op in deze beperkte ruimte. Vocht in uw chalet ontstaat o.a. door koken, wassen, douchen, natte kleding, huisdieren, maar wordt ook veroorzaakt door mensen (ademen en transpireren). Een gezin van 3 of 4 personen produceert 10 tot 15 liter vocht per etmaal. Al dit vocht moet dus dagelijks worden afgevoerd door middel van ventilatie. Als u niet ventileert dan ontstaat er teveel vocht in uw chalet met als gevolg condens op de ramen en op andere koudere plekken in het chalet met schimmelvorming als gevolg. Behalve ongewenst kan het ook kostbaar worden, controleer daarom regelmatig uw chalet.

Ventilatieroosters mogen nooit geheel of gedeeltelijk worden afgesloten!

Wat wij u adviseren:

1. Dek uw stacaravan nooit af met dekzeilen, e.d.

2. Er mogen geen onder afzettingen worden geplaatst die de ventilatie van de onderzijde belemmeren. (Dit i.v.m. de ventilatie van de binnenruimte via de bodemroosters.) Ook zou hierdoor gas kunnen ophopen bij een eventueel gaslek. Uw veiligheid en gezondheid hangt af van de juiste werking van de ventilatie. Elke belemmering van doorstroming van lucht kan condens in uw chalet veroorzaken.

3. Hang uw natte (zwem)kleding te drogen in de badkamer of in de buitenlucht. Hiermee voorkomt u een toename van vocht in de diverse ruimtes van uw chalet.

4. Zwemkleding en badhanddoeken welke blootgesteld zijn aan zeewater en/of zwembadwater (voorzien van chloor) bevatten beide zout. Dit zout kan op lange termijn schadelijk zijn voor metalen onderdelen van uw verwarming installatie (corrosie). Ons advies is om zwemkleding en badhanddoeken goed uit te spoelen, uit te wringen en buiten het Chalet te drogen.

5. GEEN vochtvreters in uw chalet te plaatsen. Beter is een schaaltje met rijst. Om overmatig vocht te reduceren adviseren wij een elektrische luchtontvochtiger.
Luchtontvochtigers zorgen er voor dat de luchtvochtigheid gedurende langere periodes verlaagd kan worden.

6. Controleer regelmatig alle ventilatieroosters en zorg er voor dat niets de ventilatie belemmerd en maak tenminste 1 x per jaar de roosters schoon. Dit zorgt voor een maximale werking en veiligheid. Roosters moeten worden schoongemaakt met een borstel en een stofzuiger. Het betreffen hier alle vloer, wand- en plafondroosters en dakluiken.

7. Regelmatig controleren van het chalet is noodzakelijk tijdens de wintermaanden. Overmatig vocht kan worden voorkomen middels extra ventilatieopeningen en/of de ramen op ventilatiestand zetten.

8. Onthoud dat het gebruik van gas middels de kookplaat, oven, kachel e.d. er voor zorgt dat er meer vocht ontstaat in het chalet. Bij het gebruik van deze apparaten adviseren wij een raam open te zetten. Gebruik de kookplaat en/of oven NOOIT als verwarmingstoestel!

9. Permanente of semipermanente bewoning tijdens de koudere maanden kan er voor zorg dragen dat er overmatig vocht ontstaat met eventueel schimmel als gevolg. De bouwer van uw chalet en/of Van den Berg Chalet Totaal B.V. kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden.

10. Indien u een stacaravan heeft met een vaste bank geven wij u mee dat de ruimtes onder deze zitbanken niet op eenzelfde snelheid verwarmd worden als de ruimte in het chalet zelf. Vaak wordt dit gevoeld als tocht en kou optrek vanuit de ramen achter de zittingen. Om dit te voorkomen adviseren wij u de kussens vrij te zetten van de wand. Zo krijgt lucht vrij spel en de kunnen de ruimtes onder de kussen zowel ventileren als op temperatuur komen.

TIP! Bij afwezigheid
Indien u langere tijd afwezig bent, sluit dan het gas af. Zorg dat alle ventilatie kanalen openstaan. Alle ramen en deuren dicht en op slot zijn.
Sluit ook de hoofdkraan van de watertoevoer af. U voorkomt daarmee onvoorziene schade!

TIP! Legionella
Wanneer u langer tijd (1 week of langer) geen gebruik heeft gemaakt van het chalet dient u voordat u het water gebruikt de koud en warmwater leidingen goed door te spoelen. Laat het water minimaal 15 minuten doorlopen voordat u het water gebruikt. Zorg dat de leidingen niet in de zon liggen of tegen de cv buis aan ligt.

Het seizoen is weer begonnen. Tijd voor een grote schoonmaak!

Het seizoen is weer begonnen. Tijd voor een grote schoonmaak!

Tips voor het reinigen van uw #chalet:

Controleer regelmatig de toestand van het dak en de buitenwanden. Onderhoud de #gevelbekleding minimaal 2x per jaar met een kunststof reiniger / poetsmiddel. Belangrijk dat u een UV beschermende wax gebruikt.

Vooraf moet de gevel goed afgestoft worden. Doe dit zorgvuldig want als er vuil achterblijft, kunnen er krassen ontstaan bij de schoonmaakbewegingen. Veeg ten alle tijden eerst het stof, vuil en spinnenwebben weg met een zachte stoffer.

Bij het #reinigen van #kunststof gevelbekleding gebruik geen bijtende, agressieve of chemische bestandsdelen en geen harde borstels of staalborstels. Een kunststof reinigingsmiddel voldoet hier aan alle eisen. Let op dat u het schoonmaakmiddel niet langdurig laat inwerken en goed naspoelt met schoon water. Zorg er tevens voor dat er genoeg ruimte zit tussen de gevel en het mondstuk van de hogedrukspuit. Een roterende spuitkop wordt ten zeerste afgeraden.

In onze shop in Gilze en bij Kampeercentrum Mechielsen zijn verschillende schoonmaakproducten van het merk 123 Products te koop. Deze middelen zijn speciaal ontworpen voor uw chalet! (123 Wax met UV bescherming € 19.99).

Let altijd op de veiligheid! Zorg dat u altijd gezekerd bent als u op hoogtes gaat werken of gebruik hiervoor een steiger. Ga rustig en secuur te werk. Gebruik geen ladder of iets drukkends dat op de gevel rust, hierdoor kunnen er deuken of zelfs scheuren ontstaan.

Chalets zijn meestal voorzien van #kunststofkozijnen. Deze kozijnen zijn nagenoeg onderhoudsvrij, op het hang- en sluitwerk na. Hierbij moet u denken aan de scharnieren en de sloten. Door deze jaarlijks te controleren en af te stellen en te smeren met olie, zal de bediening soepel blijven en slijtage tot een minimum beperkt worden. Ontwateringsgaatjes / sleuven aan de onderzijde van raamkozijnen dienen vrij van vuil gehouden te worden.

Reinig het glaswerk in de buitenkozijnen het eerste jaar alleen met water. Gebruik daarbij geen trekker, poets niet te hard en ververs regelmatig het water om krassen door zandkorrels te voorkomen. De aantasting van de verflaag kunt u voorkomen door uw kozijnen goed schoon te houden met water.

Heeft u vragen over het #onderhoud van uw chalet? Wij staan uiteraard voor u klaar!

Fort den Haak vakantiepark

Vandaag hebben wij, de eerste, van de in totaal 25 Arcabo Limited chalets geplaatst op Vakantiepark Fort den Haak te Vrouwenpolder. Deze chalets zijn nu al te boeken voor de verhuur. Alle chalets zijn voorzien van alle luxe en compleet uitgerust met centrale verwarming, vaatwasser en combimagnetron. Ook gaan wij de chalets nog voorzien van een overkapping, de gasten kunnen dan nog meer buiten genieten van de rust en ruimte die het vakantiepark te bieden heeft.

Vakantiepark Fort den Haak bestaat uit 25 luxe verhuur Arcabo Limited chalets aan de rand van de subtropische tuin. Vanuit de chalets kunt u zo de subtropische tuin inwandelen. In de parkachtige tuin bevinden zich meerdere knusse plaatsen met picknicktafels waar u midden in het groen kunt genieten van de natuur.
In de nabije omgeving zijn meerdere restaurants gevestigd. Tevens bevinden zich op enkele honderden meters afstand van het park tennisbanen, een fietsverhuur en een sportshop. Ook wordt er nabij Vakantiepark Fort den Haak een Pitch & Putt golfbaan gerealiseerd.
Tegen betaling kan u gebruik maken van de uitgebreide wellnessvoorzieningen in het centrale gebouw van Breezand Vakanties, wat slechts een paar honderd meter van het park verwijderd is.

Kijk voor meer informatie alvast op de website van Fort den Haak.

OPEN DAG

Zien wij u op zaterdag 14 december? U kunt de hele dag binnen lopen. Wij zorgen voor een hapje en een drankje.

Tijd: 10:00 tot 20:00 uur
Locatie: Akkerstraat 32, Gilze

De afgelopen jaren is al veel veranderd op het gebied van de stacaravans en chalets. Ook wij zijn continu in ontwikkeling en opzoek nieuwe duurzame materialen. Dit doen we samen met onze leveranciers. Ook dit jaar hebben we weer mooie vernieuwende chalets in onze showroom staan, dus zeker de moeite waard om te komen kijken.

Naast het steeds verder ontwikkelen en verduurzamen van de stacaravans en chalets bieden wij de klanten ook een totaal concept aan. Denk hierbij aan het verzorgen van het transport, plaatsen en aansluiten, maar wij gaan verder dan dit. Ook voor overkappingen, houten terrassen en tuinhuizen bent u bij ons aan het goede adres. Wij laten u deze dag graag de sfeer proeven van de mogelijkheden die wij u te bieden hebben.

Misschien bent u nog opzoek naar een mooie plaats in Brabant of Zeeland? Ook dan kunnen wij u hierin advies geven. Op dit moment zijn er nog hele mooie plaatsen vrij, zowel in Brabant als in Zeeland.

Ook voor de lekker trek staat deze dag “Bij Wijze van Spijzen” voor u klaar met deze foodtruck.

De Zeeuwse Parel

Alvast een sneak preview…
Komt ook weer een heel mooi project aan. Dit is een unieke kans om uw eigen recreatie Chalet op eigen koopgrond te zetten! 
 
Binnenkort meer informatie.
Nu nog druk met de voorbereidingen maar het showmodel is al wel te bezichtigen op “Vakantiepark De Zeeuwse Parel”.

Over de Zeeuwse Parel
Vakantiepark de Zeeuwse Parel is een ruwe diamant die in verschillende fases zal behoren tot één van de meest milieuvriendelijke, gezinsvriendelijke en mooiste vakantieparken in het gebied.

Vakantiepark de Zeeuwse Parel, grenzend aan natuurgebied De Pluimpot bestaat sinds begin 1965. Het is een vakantiepark met historie. Voorheen heette het De Pluimpot.

De renovaties en verbouwingen van het nieuwe vakantiepark zijn inmiddels gestart. Vakantiepark de Zeeuwse Parel zal een ruime keuze aan accommodaties bieden met luxe chalets, bungalows, kampeerplaatsen, seizoenplaatsen en vaste plekken. Het vakantiepark is uitgerust met een restaurant, buitenactiviteiten, sportfaciliteiten en biedt een unieke ervaring door de ligging direct aan het strand

Start verkoop Villapark Duinrijk

Vanaf 19 juli 2019 zijn we iedere vrijdag én zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur aanwezig voor bezichtigingen en informatie over het park en de Villa’s. is vrijdag en zaterdag voor u geen optie dan kunt u via de email dit laten weten waarna we met u in contract treden voor een afspraak op een moment dat u beter uitkomt.

Op het “showterrein” zijn 2 modellen geplaatst het model “Zeepeduin” van 51,6 m2 én het model “Verklikkerduin” van 70 m2. Naast deze beide modellen is er ook een model “Westerduin” van 60 m2.
Uiteraard hebben alle specificaties voor u beschikbaar tijdens uw bezoek.

De locatie, de ligging, de luxe en de exclusiviteit van Villapark Duinrijk maken dat het slecht voor enkelen mogelijk zal zijn hier te verblijven. Bovendien heeft het park slechts een beperkt aantal plaatsen. Wees er daarom snel bij.

Het park word aangelegd in een Duinlandschap setting. Het onderhoud van het gehele park en uw staanplaats worden door de parkbeheer gedaan, u als gast hoeft u dus geen zorgen te maken over het onderhoud, het word voor u gedaan!

Alle informatie is vanaf 19 juli beschikbaar en kunt u lezen op onze website.

www.villaparkduinrijk.nl

 

 

 

Vrije kavels aan de zeeuwse kust!

Uw tweede huis in Zeeland?

Van den Berg Chalet Totaal heeft op diverse campings en recreatieparken aan de Zeeuwse kust beschikbare jaarplaatsen speciaal voor uw chalet of stacaravan.

  • De plaatsen variëren van 150m2 tot 400m2
  • Chalets en stacaravans van 30m2 tot 70m2 (afhankelijk van camping en kavel grootte)
  • Honden zijn toegestaan op meerdere recreatieparken
  • Verhuur is toegestaan op meerdere recreatieparken

Informeer naar de mogelijkheden.

 

Bezoek aan KRAAIKAMP Chalet- en Wagenbouw

Woensdag 23 januari
Met al het personeel van Van den Berg Chalet Totaal zijn we op werkbezoek geweest bij Kraaikamp Chalet- en Wagenbouw.
We zijn hartelijk ontvangen door Wendy Kraaikamp. Zij is de 3de generatie van Kraaikamp Wagenbouw. Na wat uitleg was het tijd om in de fabriek te kijken. Wat een unieke ervaring om dit samen met ons team te mogen zien. Pas als je in de fabriek staat kun je goed zien dat alles maatwerk is en met de grootste zorgvuldigheid wordt gebouwd.

Bezoek onze showroom in Gilze

Bezoek onze showroom in Gilze

Akkerstraat 32 │ 5126 PJ Gilze

Bent u geïnteresseerd en u wilt een stacaravan kopen of wilt u zich oriënteren?
Breng een bezoek aan onze overdekte showroom te Gilze om het assortiment in het echt te ervaren.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur / Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Lees verder...

Bezoek onze showroom in Burgh-Haamstede

Bezoek onze showroom in Burgh-Haamstede

Bouwmansweg 18 │ 4328 SN Burgh-Haamstede

Bent u geïnteresseerd en u wilt een stacaravan kopen of wilt u zich oriënteren?
Breng een bezoek aan onze showroom te Burgh-Haamstede om het assortiment in het echt te ervaren.

Openingstijden: 
Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Lees verder...